Suosittuja MMORPG-pelejä

Termi MMORPG tulee sanoista Massively Multiplayer Online Role-playing Game, ja se tarkoittaa nimensä mukaisesti massiivista monen pelaajan verkkoroolipeliä. Näissä peleissä pelaaja luo yleensä itselleen fiktiivisen hahmon, ja osallistuu pelin virtuaaliseen maailmaan vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa.

Yleensä näissä peleissä pelaajalla ei ole mitään tiettyä yksiselitteistä päämäärää, vaan pelin tarkoituksena on lähinnä kehittää omaa hahmoa, suorittaa tehtäviä, hankkia varallisuutta tai jotain muuta pelissä arvostettua asiaa, ja tarvittaessa taistella erilaisia olentoja ja joskus toisia pelaajia vastaan. MMORPG on oikeastaan yksi sosiaalisen kanssakäymisen muoto, ja osa sosiaalista mediaa. Myös peleissä pitää usein tehdä yhteistyötä toisten pelaajien kanssa, jotta pääsee eteenpäin. Peleissä pelaajaryhmien yhteistyöstä saa yleensä parhaimmat palkinnot. Yhteistyötä voi tehdä monella eri tavalla, esim. keskustelemalla muiden pelaajien kanssa ja ryhmäseikkailuilla. Ylläpitäjät ja muut pelaajat voivat myös järjestää tapahtumia ja kiltatoimintaa.

MMORPG-pelien edeltäjiä olivat ns. MUD-pelit, jotka olivat peruspiirteiltään samanlaisia nykyisten pelien kanssa, mutta niiden grafiikka oli yksinkertaisempaa, tai ne olivat kokonaan tekstipohjaisia. Ne eivät myöskään olleet pelaajien määrän ja pelin tapahtumakentän suhteen yhtä massiivisia. Kun MUDeissa saattoi olla enimmillään muutama sata samanaikaista pelaajaa, niin MMORPG:ssä pelaajia voi olla jopa kymmeniä tuhansia. Näitä pelejä kutsutaan suomen kielessä joskus myös termillä massiivimoninpeli.

Eräs kiehtova ja suosittu MMORPG on legendaarisen tv-sarjan mukaan tehty Startrek Online. Tämä hieno avaruuspeli vie pelaajan mielikuvituksellisiin paikkoihin ja ulottuvuuksiin. Peli on jossain määrin uskollinen tv-sarjalle, mutta paljon on myös uutta ja erikoista tarjolla. Toinen hieman samantyyppinen avaruuteen ja mielikuvitusmaailmoihin sijoittuva peli on EVE Online. Ja lisää avaruuspeleissä löytyy: legendaarinen Star Wars on olemassa myös massiivimoninpelinä, ja se on yksi suosituimmista tämän lajin peleistä tällä hetkellä. Suosiossa tällä hetkellä kuitenkin kaksi peliä on ylitse muiden: Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ja World of Warcraft. Molemmat ovat vauhdikkaita toiminta- ja taistelupelejä, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli tämän tyylin pelit kiinnostavat.

Nämä MMORPG-pelit ovat mainio esimerkki siitä, mihin nykyaikana pelimaailmassa pystytään. Pelit ovat oikeastaan oma virtuaalinen maailmansa, ja niihin voi kuka tahansa nettiyhteyden ja tietokoneen omaava päästä mukaan. Näissä peleissä on mahdollisuus käyttää myös paljon omaa luovuutta, mikä varmasti on myös monen pelaajan mieleen.